zo kun je een pizza bodem maken
- 300 gram bloem
- 7 gram droge gist (1 zakje)
- snuf zout
- 2 el olijfolie
- 160 ml lauwwarm water

BEREIDING
Doe alle ingrediënten in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je je het uit kunt rekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en doorzichtiger wordt, maar niet stuk scheur .Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg 2 x zo groot is. Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit tot een mooie dunne bodem. Het maakt niet uit of dit nu rond of rechthoekig is.
Ik bak de pizza zelf op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ook een pizzasteen gebruiken.
Beleg de pizza met tomatensaus en toppings naar keuze.
BAK TIJDEN
14-16 minuten goudbruin en knapperig op 200 graden.
En er zijn ook nog meer mogelijkheden om pizza bodem te maken maar ik heb deze gekozen.
zo kun je het ook doen! -)
Maak jouw eigen website met JouwWeb